Over ons

Goed leven, Kwaliteit & Altijd vers

De familie Groen runt ruim 360 jaar een melkveebedrijf in Uitgeest, dat over gaat van vader op zoon. Sinds de jaren '90 zijn we bezig met terug te gaan naar de oerbron, zo natuurlijk mogelijk werken en alle kennis die de natuur ons biedt toe te passen.
Zo gebruiken we voor ons vee geen antibiotica en geen g.m.o. (genetisch gemodificeerd organisme) krachtvoeders. Ook gebruiken we op het land geen kunstmest.

Als de dieren medicijnen nodig hebben maken we deze zelf op een natuurlijke manier zoals de natuurvolken dat vroeger deden. De voeding die de dieren krijgen, is zoals zij dat van oorsprong ook kregen. Niet gebaseerd op kwantiteit maar op kwaliteit.

De kalveren krijgen een speciale brok: ecologisch kalvervoer met 30 tot 40 verschillende kruiden.

Puur rundvlees: onze dieren krijgen geen antibiotica, eten kruiden van het land en komen minimaal 7 maanden van het jaar buiten.

Door deze manier van werken en leven is het vlees van ons vee erg gezond. Er worden geen kunstmatige toevoegingen gebruikt na de slacht, zoals geur-/kleur-en smaakstoffen, geen E-stoffen en geen conserveringsmiddelen. Het vlees blijft zo puur-natuur net als vroeger, en dat proef je.

Kazen

Met het bereiken van zeer hoge melk kwaliteit laten wij met veel passie, liefde, trots en vakmanschap op een ambachtelijke manier prachtige kaas maken. Bij het maken van de kazen worden deze op een biologische wijze onderhouden. De hoogwaardige kwaliteit van de natuur proef je terug in onze kazen.